,,Spanguolių arbata‘‘
Reikės: 250 ml vandens, šaukštelis žaliosios arbatos, šaukštas spanguolių ( tinka ir trintos su cukrumi), pagal skonį medaus.
Arbatžoles suberkite į arbatinuką ir užplikykite šiek tiek pravėsusiu virintu vandeniu. Palaukite, kol pritrauks. Spanguoles sutrinkite ir sudėkite į puodelį. Ant viršaus užpilkite perkoštą žaliąją arbatą. Pagardinkite medumi.
,,Juodoji arbata su mėtomis ir imbieru‘‘
Reikės : 250 ml vandens, 2 šaukštelių juodosios arbatos lapelių, 5 g. imbiero, 2 mėtų lapelių, pagal skonį medaus ir citrinos sulčių.
Į arbatinuką suberti arbatžoles, mėtų lapelius ir sutarkuotą arba mažais gabalėliais supjaustytą imbierą. Užplikyti užvirintu vandeniu. Palaukti kol pritrauks, tada supilti į puodelį ir pagardinti medumi ir citrinos sultimis.
,,Šaltalankių arbata‘‘
Reikės: 200 g šaltalankių arba 2 šaukštelių šaltalankių lapų granuliuotos arbatos, 1 šaukšto žaliosios arbatos lapelių, 0,5 l. vandens ir pagal skonį medaus. Vandenį iš lėto užvirkite iki 60-70 laipsnių ir juo užplikykite žaliosios arbatos lapelius. Po 5 min įdėkite arba sutrintas šaltalankių uogas, arba užplikytą šaltalankių arbatą ir pagal skonį pagardinkite medumi.
,, Prieskoninė arbata su pienu‘‘
Reikės : 500 ml vandens, 50 g. cukraus, 3 maišelių juodosios arbatos, 2 cinamonų lazdelių, šaukštelio cinamono, 8 gvazdikėlių, truputis imbiero šaknies, vanilės ankštis, pagal skonį kardamono, šaukštas medaus, šaukštelis apelsino žievelių, ½ šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių, pagal skonį pieno.
Imbierą nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes. Giliame puode užvirkite vandenį su cukrumi, įdėkite juodosios arbatos maišelius ir suberkite visus prieskonius, išskyrus medų, sudėkite apelsino žieveles ir cinamono lazdeles. Kaitrą sumažinkite, puodą uždenkite ir apie 20 min. virinkite ant vidutinės kaitros. Paruoštą kvapią arbatą nukelkite nuo ugnies ir išgriebus maišelius, supilkite į arbatinuką. Į dar šiltą arbatą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti. Pašildytą pieną elektriniu plaktuvu išplakite iki putų ir sumaišykite perpus su prieskonių arbata. Skanu gerti ir šiltą, ir šaltą.
,,Obuolių arbata‘‘
Reikės : jūsų mėgstamos juodosios arbatos, porą obuolių, malto cinamono, medaus. Pirmiausia užplikome juodąją arbatą. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Į aukštas storo stiklo stiklines ( tinka puodeliai) dedame gerą šaukštą obuolių, užberiame cinamonu, įdedame medaus, išmaišome, užpilame jau pritrauktą juodąją arbatą, išmaišome ir palaukiame, kol nusistovės.
,,Čiobrelių arbata su medumi‘‘
Reikės : 1 l. vandens, ryšelio šviežių arba džiovintų čiobrelių, 1-2 šaukštų medaus, 2-3 šaukštų citrinos sulčių. Verdančiu vandeniu užpilkite čiobrelius, atvėsinkite, tada įdėkite medaus ir pagardinkite citrinos sultimis.