Pavasarį mėgaukitės žaliaisiais kokteiliais

Pavasarį mėgaukitės žaliaisiais kokteiliais

Kartais norisi kažko šviežio ir gaivaus, tačiau neturime daug laiko gaminti. Tokiu atveju geriausias pasirinkimas – žaliasis kokteilis.

Naudingi patarimai žaliajam gėrimui

Tikrieji žalieji kokteiliai yra gaminami tik iš šviežių daržovių, uogų, vaisių ar žolelių. Nebijokite įdėti netikėčiausių ingredientų. Pavyzdžiui, kokteilius galite pagardinti aviečių, serbentų lapeliais ar net pievose augančių kiaulpienių, dilgėlių, garšvos lapais. Šie žalumynai sultingiausi ir skaniausi – ką tik sužaliavę.

Kokteilio ingredientus sudėkite į virtuvinį plaktuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tiems, kurie mėgsta gėrime jausti tekstūrą, rekomenduojama pasirinkti vieną norimą ingredientą, supjaustyti jį smulkiais gabalėliais ir suberti į jau išplaktą kokteilį.

Saldieji kokteiliai

Pirmasis žaliasis kokteilis – „Egzotiškas pavasaris“. Šiame gardumyne dominuoja saldumas, kurį suteikia jame esantys vaisiai, o vos jo paragavus, lieka gaivus, šaldantis mėtos pojūtis. Jam pagaminti reikės: 100 g meliono, 2 kriaušių, saujos špinatų, 1 stiklinės vandens, žiupsnelio petražolių ir mėtų.

Kitas saldus gėrimas – „Uogų fantazija“. Jam pagrindinį akcentą suteikia būtent uogos. Nuo jų priklauso, koks bus kokteilio skonis, kvapas ir spalva. Pasirinksite mėlynes – turėsite sodriai mėlynos spalvos kokteilį, įbersite aviečių – jis nusidažys raudonai. Gaminant šį kokteilį prireiks: 3 obuolių, stiklinės uogų (jei neturite šviežių, puikiai tiks ir šaldytos), šaukšto medaus, saujos mėgstamų salotų, stiklinės vandens.

Gaivieji kokteiliai

Kokteilis „Gėrybių pasaka“ gaminamas iš 2 obuolių, 1 morkos, puodelio vandens, pusės citrinos, puodelio špinatų. Šio kokteilio kvapas ir skonis dvelkia gaiva ir tropikais, kurį sukuria sudėtyje esanti citrina.

„Rūgščiuoju žadintuvu“ pramintas gėrimas turėtų sužavėti rūgštelės mėgėjus. Dėl savo skonio jis puikiai tinka ryte, nes gali greitai išblaškyti visus miegus. Gaminant jį, prireiks: 1 banano, 2 puodelių špinatų, kelių rabarbaro stiebų, puodelio obuolių sulčių. Būtent rabarbaras šiam kokteiliui suteikia ne tik gaivaus rūgštumo, bet ir netikėtumo pojūtį.

Sotieji kokteiliai

Norint pasigaminti žaliąjį kokteilį, pavadintą „Pievų vėsa“, reikėtų luktelėti, kol sužaliuos pirmosios kiaulpienės ir dilgelės. Nekantrieji gali jas pakeisti gražgarstėmis. Toks gėrimas puikus pasirinkimas priešpiečiams ar net vakarienei, kadangi į jo receptą įtrauktas ir sotumo suteikiantis jogurtas. Visas kokteilio receptas susideda iš saujos kiaulpienių, saujos dilgėlių, obuolio, banano, saujos vynuogių bei puodelio jogurto.

„Gaivus dvelksmas“ skirtas tiems, kurie mėgsta ne tik saldžiuosius kokteilius. Jo sudėtyje esantys avižiniai dribsniai net ir sutrinti kartu su visais ingredientais gėrimui suteikia malonią tekstūrą. Gamindami jį, į trintuvą dėkite: 2 agurkus, stiklinę jogurto, 2 šaukštus avižinių dribsnių, žiupsnelį petražolių. Juk kokteilis nebūtinai turi būti desertu, jį galima patiekti ir kaip užkandį.

Gamindami žaliuosius kokteilius, nepamirškite šių patarimų. Svarbiausia – išlaisvinkite savo fantaziją ir žaliuosius gėrimus praturtinkite įvairiausiais ingredientais, kurių galbūt nedrįsote naudoti anksčiau.

Exit mobile version