Mokiniai gilina profesinius įgūdžius Maltoje

Mokiniai gilina profesinius įgūdžius Maltoje

Nuo balandžio 9 dienos Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro virėjo specialybės mokiniai, lydimi profesijos mokytojos Laimutės Kasperavičienės ir projektų vadovės Julijos Astrauskienės, atlieka trijų savaičių darbo praktiką Maltoje, viešbučio Be.Hotel restorano virtuvėje.

Šeši mokiniai padalinti į grupeles, dirba po du ar net po vieną. Savaitgalį, kada ypač daug lankytojų, dirba po tris mokinius. Virtuvės šefas sudarė mokinių darbo grafiką priklausomai nuo to, kada yra didžiausias lankytojų srautas.

Mokiniai pjausto daržoves salotoms, kepa, troškina, deda patiekalus ir garnyrus į dideles lėkštes ir marmitus. Stebi salę, kad lankytojams nepritrūktų maisto, jei patiekalas pasibaigė, papildo lėkštes, iš kurių lankytojai renkasi jiems patinkančius patiekalus.

Darbas įdomus ir atsakingas. Lankytojai kartais kreipiasi į mokinius klausdami apie siūlomą maistą. Mokiniai stengiasi parodyti, kur yra reikiami patiekalai arba paprašyti kitų virėjų pagalbos.

Su virtuvėje dirbančiais virėjais ir padavėjais mokiniai bendrauja šiltai. Jaunuolių darbą restorano šefas vertina labai gerai.

Laisvalaikio metu į išvykas mokiniai ir lydintieji taip pat vyksta mažomis grupelėmis. Jaunuoliai pasivaikščiojo po Maltos sostinę Valetą, pasivažinėjo dviejų aukštų ekskursiniu autobusu, matė senąją sostinę Mdiną, lankėsi Gozo saloje, plaukė kruiziniu laiveliu, grožėjosi nepaprasta Maltos architektūra, gamta, jūra, mėgavosi šilta saulute.

 

                                   Projektų vadovė Julija Astrauskienė

 

Exit mobile version