Maitinimo įstaigose – dviejų metrų atstumai tarp stalų, daugkartinių daiktų dezinfekcija

Maitinimo įstaigose – dviejų metrų atstumai tarp stalų, daugkartinių daiktų dezinfekcija

Nuo balandžio 22 d.  darbą atnaujinti galinčios maitinimo įstaigos turės užtikrinti dviejų metrų atstumus tarp stalų, dezinfekuoti daugkartinio naudojimo inventorių.

Lauko kavinės turės užtikrinti, kad eilėse klientai stovėtų bent dviejų metrų atstumu vienas nuo kito ir į maitinimo įstaigą užeitų tik su kaukėmis.
Lankytojai valgyti ir gerti galės tik sėdėdami prie stalų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus drauge gyvenančius.

Atstumas tarp stalų turės būti toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip dviejų metrų atstumu. Jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 cm pločio ir 140 cm aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad prie skirtingų pertvaromis atskirtų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip metro atstumu.

Taip pat turi būti užtikrinta, kad prie stalų sėdintys lankytojai nuo pėsčiųjų takų, gyventojų praėjimų į kiemus ar laiptines būtų nutolę ne mažesniu kaip metro atstumu.

Maitinimo įstaigose negalima tiekti maisto savitarnos principu, kai jį įsideda patys lankytojai, siūlyti lankytojams apklotų, naudoti daugkartinių meniu arba dezinfekuoti juos po kiekvieno naudojimo.

Taip pat negali būti naudojami daugkartiniai daiktai, kurių negalima nuvalyti ar skalbti bei dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo.

Šios sąlygos nustatomos nuo balandžio 22 d., kai, pagal Vyriausybės priimtą sprendimą, maitinimo įstaigos vėl galės pradėti teikti paslaugas, tačiau klientai valgyti ir gerti galės tik prie lauke esančių stalų.

„Raviliškio krašto“ informacija

Exit mobile version