Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus konditerio specialybės mokiniai ir jų profesijos mokytojos Reda Daučionienė ir Ginta Marčenkienė šventėms siūlo pasigaminti šventinį desertą.
Keptų obuolių putėsiai
Keptų obuolių tyrė 200 g
Cukrus pagal skonį (apie 100 g)
Manų kruopos 50 g (4 valgomi šaukštai)
Vanduo 500 g
Obuoliai iškepami su odele, pertrinama per sietelį. Atsveriame 200 g tyrės, atskiedžiame vandeniu, dedame cukraus pagal skonį. Puodą su putėsių mišiniu dedame virti. Į užvirusį skystį plona srovele pilame manų kruopas ir verdame apie 4–5 min ant lėtos ugnies. Išvirusi košė atvėsinama iki 30 °C ir išplakama iki purios masės. Išplakti putėsiai dedami į indelius ir dekoruojami savo nuožiūra – cinamonu, uogomis, mėtų lapeliais.
Vaisių užpiltinė
Paruošti norimo skonio želė. Į indelius dėti mandarinus arba norimas uogas ir užpilti paruošta želė. Puošti plakta grietinėle ir vaisiais ar uogomis.
Spanguolių putėsiai
250 g spanguolių
1 l vandens
150 g cukraus
40 g želatinos
Želatiną užpilti virintu vandeniu ir palikti brinkti 20 min. Į puodą pilti 1 l vandens, dėti spanguoles, cukrų ir užvirti. Pavirti apie 10 minučių, nukaisti ir per sietelį pertrinti spanguoles. Dėti želatiną. Pradėjus stingti, plakti mikseriu iki standžių putų. Dėti į indelius ir puošti spanguolėmis arba šilauogėmis.