Kaip gaminti taupiau? Patarimai ir pietų idėjos

Kaip gaminti taupiau? Patarimai ir pietų idėjos

Didžiąją dalį savo pajamų išleidžiate maisto prekėms? Norite išmokti gaminti taupiau? Jei taip, šį straipsnį atsivertėte tikrai ne be reikalo. Čia rasite tiek vertingų patarimų, kaip išmokti gaminti taupiau, tiek pietų receptų. Pigu, greita, sotu ir gardu – ar gali būti geriau?

Patarimai, kaip gaminti taupiau

Kiekvieną kartą apsilankę parduotuvėje liekate sutrikę: maistui išleidote kur kas daugiau pinigų nei planavote? Ką gi, jeigu norite sutaupyti, turite paisyti šių patarimų:

Gardūs grikių ir daržovių kotletai

Aptarėme strategijas, kaip neišlaidauti ir išmokti gaminti taupiau. O dabar norime jums pasiūlyti porą nebrangių, greitų ir gardžių pietų receptų. Pirmasis iš jų – grikių ir daržovių kotletai.

2 porcijoms Jums reikės:

Gaminimo eiga:

  1. Grikius išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakelio. Palikite atvėsti.
  2. Susmulkinkite svogūną, sutarkuokite morką. Pakepinkite keptuvėje.
  3. Atvėsusius grikius sumaišykite su keptomis daržovėmis, kiaušiniais, miltais. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir Provanso žolelių.
  4. Drėgnomis rankomis formuokite kotletus. Juos kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (po maždaug 2 min).
  5. Patiekite su graikišku jogurtu (taip pat tinka grietinė, grūdėta varškė ar pan.). Skanaus!

Grikių ir daržovių troškinys

Kiek anksčiau minėjome, kad norint išmokti gaminti taupiau, svarbu virtuvėje būti kūrybingiems – tuos pačius ingredientus panaudoti skirtinguose patiekaluose. Todėl siūlome dar vieną grikių ir daržovių patiekalą. Šį kartą nebe kotletus, o troškinį.

2 porcijoms Jums reikės:

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Morką sutarkuokite. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  2. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Apkepinkite svogūnus, kol šie pasidarys švelniai auksinės spalvos. Tada sudėkite tarkuotas morkas, pakepinkite 2 min. Galiausiai, sudėkite pievagrybius. Maišykite ir apkepkite dar kelias minutes.
  3. Į puodą suberkite grikius. Išmaišykite ir minutę pakaitinkite. Tada viską užpilkite vandeniu. Įberkite druskos, pipirų, saldžios paprikos miltelių. Taip pat sudėkite pomidorų pastą ir viską gerai išmaišykite.

Puodą uždenkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 15 min. Viskas – troškinys pagamintas. Skanaus!

Exit mobile version