Kiekvienas grilio meistras turi savo „slaptą“ ingredientą, kuriuo kliaujasi metai iš metų. Vieni dievagojasi, kad skaniausi šašlykai iškepa tik pagulėję kefyro pataluose, kiti liaupsina mineralinį vandenį, treti pasitiki išskirtinai sausu marinatu. Visgi, kad ir koks tobulas šis receptas bebūtų, su laiku visuomet norisi pokyčio, o galų gale – juk ant kepsninės ar grotelių galima kepti ne tik šašlykus! Sužinokite kokius marinatus rekomenduoja IKI skonio meistrai ir įneškite įvairovės į savo sekantį gaminimą grilyje.
Populiariausi marinatai mėsos patiekalams
Jautienai: alyvuogių aliejus + soja + laimas + česnakai ir garstyčios
Tai yra puikus pasirinkimas kietokai raudonai mėsai, kokia įprastai yra jautiena. Tiesiog sumaišykite po du šaukštus visų ingredientų, įspauskite pusę laimo ir pagal skonį įspauskite česnako, įdėkite druskos, pipirų. Šis receptas tiks netgi greitam marinavimui, nes jau po valandos mėsa suminkštės ir galėsite ją dėti tiesiai ant grotelių.
IKI šefų mėgstamiausias marinatas kiaulienai su apelsinais ir medumi
Sumaišykite pusę puodelio apelsinų sulčių su šaukštu medaus, sudėkite pjaustytą svogūną (galite rinktis ir raudonąjį). Pagardinkite šviežiai maltu pipiru, puse šaukštelio druskos ir šaukšteliu raudonėlio. Ištrinkite mėsą šiuo mišiniu ir palikite šaldytuve porai valandų. Svarbu neperlaikyti, nes šiame marinate mėsa itin greit suminkštės.
Vištienai: teriyaki + sezamų aliejus + imbieras
Šis egzotiškas marinatas suteiks jūsų mėsai neišpasakyto minkštumo ir azijietiškų natų. Sumaišykite du šaukštus Teryaki padažo, šaukštą sezamų aliejaus, susmulkinkite pusę imbiero šaknies ir česnako pagal skonį. Įmaišykite saldžiosios paprikos miltelių, druskos ir pipirų. Jei kažkurie iš išvardytų ingredientų jums atrodo nepažįstami, nesijaudinkite – jų be vargo rasite artimiausioje IKI parduotuvėje.
Mėgstamiausias IKI klientų žuvies marinatas
Natūralus jogurtas + kario pasta + laimas + porai
Šiuo receptu su mumis pasidalino ištikimas IKI klientas, o visi išbandę pritarė, kad jis yra tikra skonio bomba. Jei pavargote nuo kepsnių bei šašlykų, ir kitų tradicinių lietuviškų skonių, šis variantas – kaip tik jums. Ypatingai patiks visiems prijaučiantiems Tailando virtuvei, tačiau jei prisibijote pernelyg išraiškingo skonio, tiesiog sumažinkite prieskonių proporcijas.
Grill žuvies patiekalams labai svarbu pasirinkti tvirtos tekstūros žuvį – pavyzdžiui tuną, lašišą, puikiai pavyks ir su šamo file. Sekite ir įsitikinkite patys, kad iki akcijos gali padėti įsigyti laimikį už patrauklią kainą. Žuvį marinuokite jogurto, citrinų sulčių, tarkuotos žievelės, smulkinto čili pipiro ir pastos mišiniu. Nepamirškite pasūdyti pagal skonį. Taip paruoštą žuvies filė galite kepti maždaug po 3 valandų. Puikiai suderės su šviežia kalendra ir ant grilio keptomis daržovėmis.
IKI jums linki kuo daugiau nepamirštamų vasaros skonio atradimų!