Įdaryti baklažanai

Įdaryti   baklažanai

Ingredientai

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Susmulkinkite svogūną, česnaką, alyvuoges, baziliko lapelius, o mocarelą suplėšykite vieno kąsnio gabalėliais.

Išilgai perpjaukite baklažanus ir juos išskobkite. Tuomet patepkite jų vidų alyvuogių aliejumi bei lengvai pagardinkite druska. Taip paruoštus baklažanus sudėkite į kepimo skardą, uždenkite kepimo folija ir kepkite apie 20 minučių.

Kol kepa baklažanai, susmulkinkite jų minkštimą ir atidėkite į šalį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite juos tol, kol suminkštės. Tuomet sudėkite baklažano minkštimą ir kepkite toliau. Vėliau dėkite česnaką ir vyšninius pomidorus bei kepkite dar apie keletą minučių. Įmaišykite alyvuoges, baziliką, mocarelą ir šiek tiek druskos.

Kai baklažanai jau bus suminkštėję, ištraukite juos iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių. Į išskobtus baklažanus sudėkite įdarą, o viršų apibarstykite batono trupiniais.

Kepkite 20 minučių, kol sūris išsilydys, o batono trupiniai apskrus. Patiekite su šviežiomis salotomis.

Exit mobile version