Raudondvario kultūros namuose svečiavosi viešnia iš Daugėlaičių, natūralaus aliejaus gamintoja, agrobiotechnologė Modesta Dijokienė. Ji susirinkusiems klausytojams skyrė labai aktualią edukacinę paskaitą „Aliejus: ir vaistas, ir maistas“. Visi turėjo progą susipažinti, iš ko ir kaip gaminamas šalto spaudimo rapsų, margainio, kanapių, moliūgų, linų sėmenų ir garstyčių aliejus, kuriuos jaunoji ūkininkė ruošia jau antrus metus. Modestos šeima pati užaugina reikalingas žaliavas. Šalto spaudimo aliejai rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui, juose lieka ne tik augalo kvapas, savitas tirštumas, bet ir spalva bei unikalus skonis. Aliejai laikomi ne tik geriausiu maistu, bet ir organizmo vaistu. Šis produktas tinka viskam: ir kepimui, ir virimui, ir užpilams. Jame išlieka nepakeičiamos riebalų rūgštys, vitaminai, mineralai ir kitos naudingosios medžiagos. Aliejus yra geriausia žaliava kosmetikos pramonei. Paskaitos metu dalyviai galėjo susipažinti su įvairių rūšių aliejų skoniais, paragauti kanapių ir margainio miltų.
Esame dėkingi lektorei už pažintinę aliejų edukaciją ir suteiktas vertingas žinias apie sveikatą. Mus labai pradžiugino galimybė pasimėgauti išskirtinių aliejų skoniais ir pasivaišinti nepaprastai kvapniomis kanapių ir margainio arbatomis. Linkime, kad Modestos Dijokienės aliejaus populiarinimo užmojai ne tik toliau klestėtų, bet ir teiktų sveikatos džiaugsmą.
Raudondvario kultūros rūmų informacija